Napelem telepítés

Napelemes rendszer kivitelezése

Új szolgáltatásunk érhető el Miskolcon és vonzáskörzetében. Napelemes rendszerek kivitelezésében már számos tapasztalatot szereztünk az elmúlt években, hálózatra visszatápláló és sziget üzemű rendszer telepítésében egyaránt. Olyan rendszerek építését látjuk a jövőben a legfontosabbnak, amelyek nem elsősorban visszatermelnek a hálózatra hanem a termelt energia helyben felhasználására irányul. Ilyen a fent említett sziget üzem vagy hibrid sziget üzem, vagyis például egy hőtermelő berendezés (klíma, hőszivattyú) energiaellátását tudja biztosítani a maximális napenergia hasznosítással. A napenergia termelésből kieső részt pedig a hálózat irányából egészíti ki. Ezzel a megoldással az abszolút minimum mért fogyasztásra optimalizált rendszer kiépítését tudjuk megvalósítani. A jövőre nézve ez lesz a leggazdaságosabb termelési megoldás a mindenkori áramdíj elszámolással szemben.

Naplemente után is a napközben begyűjtött energiával hűthetjük és fűthetjük otthonunkat. Rendszereinknek köszönhetően akár egy egész éjszakát áthidalva biztosítható az energia, hőszivattyús bojler, klíma vagy akár hőszivattyú számára. Nem kell attól tartani, hogy energia nélkül maradnak a fogyasztók, hiszen ha a szolár rendszer nem tud energiát biztosítani, azonnal megtörténik a hálózatból vételezésre való átállás. Részletesebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken.

Akár 30 kW tárolt energia...

De vajon megtérül?

Egy gazdaságos klíma fűtésen történő használata kb 500-1300 wattot is használhat egy éjszaka folyamán óránként. Ebből az következik, hogy egy 10 kW-os rendszerrel ez egy teljes éjszakai ciklusban képes lehet fedezni az energiaszükségletet. Azaz amíg éjszaka pihentünk a napelemes rendszerünk dolgozott és egy forint sem ment el a fűtésre ez idő alatt. Ezt követő napon akár a rendszer adottságait kihasználva egy időben mehet tovább a fűtés és közben a fel nem használt energiát teszi el rendszerünk a következő éjszakára. Így nem kérdés, hogy ez a rendszer megtérül-e

A képre kattintva átirányítjuk a vikingsolar.hu oldalra.

Napelemes redszer telepítése