Karbantartás

Minden klíma használata egészségügyi kockázatot jelent ha nincs rendszeresen karbantartva. A beltéri egységeken a helyiség levegője átáramlik a levegőben lebegő szennyeződésekkel együtt. A szennyeződések egy része a kondenzvízzel távozik a helyiségből a szabadba, ám mégis sok baktérium és apró por, kórokozó megtapad a hőcserélő nedves felületén és a ventilátor felszínén. A nedves környezet ideális táptalaj a kórokozó baktériumok számára, amelyek gyakran okoznak légúti betegségeket (Legionellosis).Legionella baktérium

Fontos, hogy évente legalább egyszer alapos tisztítást végezzünk a klíma berendezéseinken, hiszen nem mindegy milyen a levegő minősége otthonunkban.

A karbantartás sokaknak annyit jelent, hogy valamilyen fertőtlenítő szert permeteznek a klíma elpárologtatójának felszínére és vízzel kimossák a fizikai szennyeződéseket felfogó szűrőt. Ez nem elég!

Az alapos tisztítás és fertőtlenítés számunkra nem 5 perces művelet, hiszen nagy figyelmet fordítunk az alapos tisztításra: ventilátor, elpárologtató, kondenzvíz tálca, zsaluk felszínét is beleértve.

Mikor érdemes a karbantartást elvégezni?

Évente egyszer – A helyiség hűtésének megkezdése előtt.

Évente kétszer – Amikor fűtésre is szeretnénk használni.