Panasonic Hőszivattyú

Panasonic hőszivattyú forgalmazása és telepítése

Panasonic Aquarea Hűtés-Fűtés és használati melegvíz hőszivattyúk

Prémium kategória

A jövő elképesztően közel van, ha az épületeink gépészeti technológiáit vizsgáljuk. Különösen igaz ez a mostani időszakra, hiszen 2021.01.01.-től már csak arra az épületre, házra kapható használatbavételi engedély, amely legalább 25% – ban megújuló energiaforrást használ. Ez azt jelenti, hogy az adott épület külső forrásból csak 75% – ot vézelezhet. Tehát ha az épületünk energiaigényét energetikai kimutatás alapján lehet meghatározni és a kapott érték negyedét például napelemmel lehet biztosítani az ingatlan számára. Tehát a Fűtés, melegvíz előállítás de még a nyári időszakra vonatkozó hűtés is pozitív irányba húzza az energiafüggőségét az ingatlanuk esetében.

Megújuló energia Panasonic klíma és hőszivattyú

Mire jó a hőszivattyú?

Nagyon hasonlít a klímára, gyakorlatilag egy levegő-levegő hőszivattyú így is szoktuk nevezni a klímát. A hőszivattyúk abban különleges berendezések, hogy a kültéri levegőben lévő rejtett hőt hasznosítják. A kültérben elhelyezett egység (kültéri egység) egy hűtőkör ami teljesen hermetikusan be van zárva és egy hőleadó és egy hőfelvevő hőcserélő között keringeti a hűtőközeget alacsony és magasnyomást hoz létre a zárt csőrendszerben. A hűtőközeg nyomása és hőmérséklete szorosan összefügg és ennek köszönhetően tudunk vele hideget és meleget előállítani nagy hatékonysággal. Egy csekély, mindösszesen 25% energiabefektetést kell csak elektromos áramból a klíma vagy hőszivattyú felé közölnünk és máris megvalósult a gazdaságos fűtésünk.

De mennyire hatékony?

Nyilvánvalóan energiát alakítunk át és ebben az esetben elektromos áramból készítünk hűtési vagy fűtési energiát amit átadunk az épületünk radiátorainak, padlófűtésnek, vagy egy kád meleg vizet készítünk fürdéshez. A szükséges hőenergia és a befektetett elektromos energia közötti viszony szám utal a hatékonyságra és ebben az esetben két érték adott a nemzetközi értelmezésben. Az egyik a SEER a másik az SCOP.

A SEER értéke megmutatja, hogy hűtési üzemmódban 1 kW áram felhasználása mellett mennyi hőenergiát tudunk egy adott körülmény (hőmérséklet és páratartalom) esetén előállítani az adott készülékkel.

Az SCOP (szezonális, lokáció alapján) érték megmutatja, hogy fűtési üzemmódban 1 kW áram felhasználása mellett, mennyi fűtési hőenergia nyerhető ki az adott egységből.

Számoljuk ki mennyi lesz az áramfogyasztás

Vegyünk alapul egy kb 80-100 négyzetméteres ingatlant és feltételezzük, hogy a hőszigetelése megfelel a jelenlegi igénynek. Fűtésre szeretnénk a hőszivattyút használni és nincs más fűtési alternatíva a vizsgált lakásban. Tegyük fel, hogy az energia szükséglet valahol 6-8 kW között van és egyből látjuk, hogy egy 9 kW os monoblokkos hőszivattyút fogunk használni. A Panasonic High Performance WH-MDC09H3E5 hőszivattyú éves energiafogyasztása 3400 kW/h / 12 hónap = 283,33 kW/h / 30 nap = 9,4 kW/h  Forintban kifejezve havi 283,33 kW/h x 38 forinttal (1 kW/h áram költsége) = 10.766.- forint / hónap (fűtési szezonban) áramköltséget jelent.

További részletekért érdeklődjön telefonon vagy E-mailben.

E-mail cím: directklima@gmail.com