UV-C Sterilizáló ROBOT

Fertőtlenítés Költséghatékonyan ROBOT segítségével

COVID 19 fertőtlenítő germicid robot UV c

Több mint 40 éve ismerjük az UC-c sugárzás hatásait, amellyel elpusztíthatjuk a vírusokat, és más kórokozókat. Laboratóriumi tesztek igazolják, hogy a napjainkban is fertőző vírusok is elpusztulnak már rövid besugárzási idő elteltével. Egy adott felületen a SARS,-CoV-2 vírusok mintegy 6-10 másodperc alatt semlegesíthető. Ez a jövőbeni védekezési stratégia egyik fontos pillére lehet. Azonban gyakran érintkezünk olyan felületekkel, amelyeket csak hosszú idő, és sok munka árán tudunk csak fertőtleníteni. Gondoljunk például egy gyártósorra, ahol sok ember dolgozik és nem visel kesztyűt. Egy még hétköznapibb példa egy bevásárló központ vagy élelmiszer üzlet ahol a vásárlók több száz, vagy több ezer terméket fognak meg a kezükkel. Az ilyen gócpontokat nehéz lenne fertőtleníteni és időigényes. Hiába helyeznek ki kézfertőtlenítő automatákat ha nem használja mindenki.

Fertőtlenítő robot, germicid robot

A fény és az ózon kombinációja a vírusok tömeggyilkosai

Az UV-c sugárzás (germicid) az egyik biztos megoldás, de itt van még egy ugyanolyan hatékony vírus gyilkos, az ózon.  600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Nagyon oxidatív hatású és mérgező. Azok a felületek amelyek az UV-c direkt vagy indirekt sugárzása elől ki vannak takarva, ott az ózon is oxidálja a kórokozókat. Mindkét eljárás együttes használata, lehetővé teszi a teljes sterilitást.

Emberi beavatkozással biztonságos távolságból.

Robotunkat úgy alakítottuk ki, hogy nem kell a közvetlen közelében tartózkodnunk a használata közben, mivel minden élő organizmust károsít a sugárzás. Sem ember, sem állat nem tartózkodhat a helyiségben amikor aktív a fertőtlenítő egység.

A vezérlése egy tabletrő, telefonról, vagy hagyományos PC-ről is megoldható.

Egy beépített kamera képe segít a tájékozódásban, illetve az esetleges kiálló akadályok kikerülésében. Mindez folyamatos emberi felügyelet mellett.

Nagy területek bejárása és fertőtlenítése.

A robot 20-25 négyzetmétert képes egyszerre sterilizálni kb 10-30 perc alatt. Az ózonnal kombinált sterilizálás ezt még gyorsabbá teszi.

A sterilizálás végeztével kb 20-40 percig nem lehet a helyiséget használni, mivel a keletkezett ózon elbomlását meg kell várni! Azt követően kellemes tiszta illat érezhető a helység minden pontján.

Directimpex Kft. 2020 - 2021

Telefon: 06-20/29 11 071